Засенчување систем - Кина Qingzhou Hanyang стакленички проектот

засенчување систем

детали за производот

Тагови производ

Стакленички затемнување е од суштинско значење за време на летните месеци - дури и за време на британскиот лето сонцето е во можност да се зголеми температурата во рамките на стаклена градина до таква мера, дека растенијата можат да бидат оштетени - изненадувачки износ на штета од прегревање и врел може да се направи на вашиот растенија во многу краток временски период на време. Наједноставниот начин да обезбеди сенка во рамките на вашиот стаклена градина е да се примени на бојата на засенчување на надворешната страна на застаклувањето - модерен засенчување бои реагира на сончева светлина, па кога врне засенчување останува јасна допуштајќи во полна светлина и кога сончево таа станува бел, одразувајќи зраците на сонцето. На друг начин да го засени вашиот стаклена градина е да се користи сенка ткаенина. Наместете сенка ткаенина за надвор од вашата стаклена градина за максималниот ефект на ладење - ова е ефикасно како што се спречува сончевите зраци да мине низ стакленички застаклување. Или може да се вклопат на стакленички засенчување ткаенина во внатрешноста на стаклена градина - тоа е полесно да се инсталира внатре, но не го имаат истиот ефект на ладење како што се одредување надвор како сончевите зраци поминуваат низ стакло и производство на топлина во рамките на стаклена градина. Сепак, засенчување сам, не ќе го заштити вашиот растенија од топлина штета - стакленички засенчување треба да биде во комбинација со добра вентилација на стакленички гасови и влажност на воздухот - правилна комбинација на овие три фактори кои ќе ви помогнат да се создаде средина која е погодна за здрав раст на растенијата.


  • Претходно:
  • Следно:

  • WhatsApp Онлајн Chat!